Čiča Ilijina br 6 Tel: 011-2-447-447, 011-2-448-488
Mobilni: 065-3-448-488, 064-12-00-720


Zašto Millenium Medic?Najsavremenija oprema bez rizika ljudske greške.Vrhunski tim specijalista Vama na usluziRezultati istog dana !Ljubazno i stručno osobljePovoljnosti za naše najvernije klijente

Zašto Millenium Medic?

Prijatan ambijent, stručno osoblje, savremeni aparati, pouzdana i brza dijagnostika.
Radno vreme radnim danom od 08-18 časova subotom od 08-15 časova

Parazitologija

Laboratorija - Parazitologija

Parazitologija je oblast mikrobiologije koja se bavi izučavanjem parazita. Paraziti se međusobno razlikuju. Paraziti su organizmi koji žive, odnosno hrane se na racun nekog drugog organizma, odnosno domaćina, u nekom dužem vremenskom periodu. Kod parazita javlja se veliki broj adaptacija, koje su karakteristične po tome što pojedini organi nestanu ili zakržljaju, a umesto njih se razvijaju drugi. Kako paraziti utiču na domaćina? Posledice se kreću od promena u ponašanju pa sve do smrti, u određenom broju slučajeva.
Parazitizam predstavlja odnos parazita i domaćina.

Prisustvio parazita u uzorku, dokazuje se direktnim metodama u okviru parazitološke dijagnostike. Serološkim dijagnostičkim procedurama, u našoj poliklinici i laboratoriji dokazujemo antitela IgG klase na Ehinococcus granulosus i Trichinellu spiralis. Takođe, dokazuju se i antitela IgM i IgG klase za Toxoplasma gondii.