Čiča Ilijina br 6 Tel: 011-2-447-447, 011-2-448-488
Mobilni: 065-3-448-488, 064-12-00-720


Zašto Millenium Medic?Najsavremenija oprema bez rizika ljudske greške.Vrhunski tim specijalista Vama na usluziRezultati istog dana !Ljubazno i stručno osobljePovoljnosti za naše najvernije klijente

Zašto Millenium Medic?

Prijatan ambijent, stručno osoblje, savremeni aparati, pouzdana i brza dijagnostika.
Radno vreme radnim danom od 08-18 časova subotom od 08-15 časova

ZAPALJENJE MOKRAĆNE BEŠIKE

Laboratorija,  laboratorijske analize  - ZAPALJENJE MOKRAĆNE BEŠIKE -
Cystitis

CISTITIS – ZAPALJENJE MOKRAĆNE BEŠIKE

Zapaljenje mokraćne bešike izazivaju uzročnici iz mešovite mikroflore. Nastaje širenjem uzročnika iz gornjeg segmenta urotrakta ili iz donjeg segmenta urotrakta tj.iz uretre i prostate, a retko kao primarni izvor infekcije.

ZNACI

Najčešći znaci su učestalo i bolno mokrenje (od osećaja pečenja do pojave bolnog mokrenja sa  malim količinama urina) , osećaj neispražnjenosti bešike i izraženim nagonom za ponovno mokrenje, promena boje i mirisa urina. Neobavezno je prisutna i subfebrilna temperatura.

DIJAGNOZA

Dijagnoza se uspostavlja laboratorijskim pregledom urina (urin i urinokultura). anamnezom i pregledom lekara.

TERAPIJA

U odnosu na vrstu uzročnika lekar će Vam propisati odgovarajuću terapiju. Potrebno je mirovanje i stavljanje tople obloge u predelu mokraćne bešike.  Unosite velike količine tečnosti (minimum 2I dnevno) i ne odlažite nagon za mokrenjem. Uvin čaj, koji pomaže u ispiranju sluznice mokraćnog sistema i čaj od brusnice, koji poboljšava imunitet mokraćnih puteva možete uzimati uz konsiltaciju sa doktorom. Ukoliko osetite bilo kakvu nelagodnost prilikom mokrenja - peckanje, učestalo i bolno mokrenje, promenu boje urina, bilo kakav bol u stomaku i slabinskom delu leđa obratite se lekaru. Lekar će Vam propisati terapiju i poslati Vas da uradite laboratorijske analize krvi i mokraće i mikrobiološki pregled mokraće (urinokulturu). Kada stignu rezultati urinikulture, lekar će vam promeniti terapiju prema antibiogramu. Važno je da budete pod propisanom terapijom što pre.